fredag 21 december 2012

Brev från rektorn


Till vårdnadshavare och elever i åk 6-9
En termin går fort och vi har nu terminsavslutning för ht 12. På fredag kommer samtliga elever i årskurs 6-9 få terminsbetyg. Detta betygssystem är nytt och Skolverket har varit sparsamma med kommentarmaterial om hur skolan skall tolka betygssystemet. I alla fall så vill jag göra några förtydliganden. Ni som är intresserade av att läsa mer kan gå in på Skolverkets hemsida, www.skolverket.se/kursplaner-och-betyg.
I terminsbetyget kan eleverna få betygen A-E, betyget F kan fås om eleven inte når kunskapskraven. I år 6 får eleverna betyg i samtliga ämnen som eleven läst, förutom moderna språk dvs tyska, franska eller spanska. Det innebär att eleverna här får betyg i ämne som man hade i ex år 5 men inte läst under ht i år 6. För eleverna i år 7 och år 8 får eleverna inte betyg i de ämnen som eleverna inte läst i år 7 eller år 8.
Nytt är även att det i terminsbetyget i fältet ”noteringar” finnas en anteckning om ”ogiltig frånvaro”. Ogiltig frånvaro innebär att eleven varit frånvarande utan att ni som vårdnadshavare ansökt om ledighet eller anmält annan typ av frånvaro, exempelvis sjukdom. Frånvaron kan också ha uppkommit genom sena ankomster.
Vi håller som bäst på att skriva klart samtliga elevers skriftliga omdömen. Dessa är nu publicerade på familjewebben. De skriftliga omdömena kommer inte att skickas hem utan ni ombeds att gå in på familjewebben i Infomentor och där läsa eller skriva ut dessa. När det gäller vårens utvecklingssamtal så kommer vi på Lindbergs skola att testa att ha utvecklingssamtal på lite annat vis. För de yngre åren och upp till år 4 kommer vi att ha vanliga utvecklingssamtal. För år 5-9 kommer vi att ha ”öppet hus” där ni kan träffa fler av de lärare som era barn möter. Bakgrunden är att ni som föräldrar/vårdnadshavare skall kunna träffa fler lärare än bara den lärare som är klassföreståndare/kontaktlärare. Vi kommer därför att erbjuda att ni kan boka tid med tre olika lärare. Ni kommer att under tre kvällar mån-onsd från kl 15.30-19.30 kunna boka tid för samtal med olika lärare som era barn möter, preliminärt vecka 5 för 7-9 A+B och vecka 6 för 5-6 A+B. Mer information kommer.

Med detta vill jag önska er alla en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Tack för denna termi och väl mött den 8 januari 2013!

Stigert Pettersson
Rektor



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar