måndag 28 oktober 2013

Filmprojekt!


Hej där hemma!

Tiden springer iväg och det är nu dags för höstlov. Fram till nu har vi i svenska arbetat med ett stort och viktigt arbetsområde kring studieteknik. Innan lovet avslutades detta område genom att eleverna fick skriva en artikel om vad de tycker är viktigt att lyfta fram och tänka på när det gäller studieteknik. 

Efter lovet kommer vi att dra igång ett filmprojekt tillsammans med bilden och musiken. I musiken har de redan börjat med att skapa egen filmmusik. De har då blivit tilldelade en viss genre. Eleverna ska sedan välja en film inom samma genre som de vill jobba med i bilden och i svenskan. I bilden ska de måla en bild som är tänkt att fungera som ett omslag på ett DVD-fodral och i svenska ska de få skriva ett referat av filmen som ska finnas på fodralets baksida. De ska även få göra en filmanalys som de ska presentera muntligt för klassen. Eleverna har fått i läxa över lovet att titta på filmen som de har valt att arbeta med i svenskan och i bilden. Detta måste vara gjort till måndag v.45 då de kommer tillbaka efter lovet. Vi har varit noga med att filmen som de väljer måste vara anpassad för deras ålder, de får alltså inte välja en film med åldersgräns 15 år.

I SO har vi fram till nu arbetat med geografi med fokus på ”samspelet mellan människan och naturen”. Vi kommer att avsluta detta arbetsområde med ett prov, detta kommer att bli antingen under vecka 46 eller vecka 47. Mer info om detta får eleverna efter lovet.

Hoppas att ni får ett gott lov!

Hälsningar Ulrika

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar