söndag 17 november 2013

Lite information om svenska och SO

Hej!

Här kommer lite information om vad som händer i svenska och SO framöver:

I svenska håller vi just nu på med vårt filmprojekt. Eleverna har i veckan fått träna på att skriva referat/sammanfattning av olika kända sagor. De har sedan fått sitta i mindre grupper och läsa upp sina referat, diskutera sina texter samt ge respons till varandra. I fredags började de med att skriva ett referat om den film de valt att se. Referatet ska vara klart fredagen 29/11. När referatet är klart ska eleverna även göra en filmanalys av den film de har sett. Denna ska sedan presenteras muntligt.

I SO har vi jobbat med en stor kurs i geografi denna termin och på fredag avslutas denna kurs med ett prov. Eleverna har fått förbereda sig inför provet i halvklass, de ska söka fakta om ett land och använda sig av de geografiska begrepp som de lärt sig under kursen. Eleverna har fått instruktioner om vad de kan läsa på inför provet. Jag lägger ut informationen här nedan men detta dokument finns även på porten. Att läsa på inför provet är:



  • Kartan - läs i geografi år 7 s 18-20. Repetera i kartboken, slå upp olika orter och titta igenom tematiska kartorna längst bak i kartboken.
  • Latitud och longitud - läs i geografi år 7 s 12-14. Titta på film om longitud och latitud. Läs i Powerpoint Longitud- latitud introduktion. Läs igenom svaren till uppgifterna i uppgift 2. Träna på att ta ut longitud och latitud i kartboken.


  • Klimatzonerläs i geografi år 7 s 84-91 om de olika klimatzonerna. Läs igenom sammanfattning om de olika klimatzonerna i Powerpoint Naturen och människan 

          Film om klimatzoner: http://www.so-rummet.se/content/jordens-klimat-och-vegetationszoner

  • Årstider - läs i geografi år 7 s 68-71. Läs sammanfattning om årstiderna i Powerpoint Naturen och människan.

          Film om årstider: http://www.so-rummet.se/content/arstidsvaxlingar



  • Inre/yttre krafter- läs s 26-33+ 38-39 i geografi år 7. Läs sammanfattning och frågorna i Powerpoint naturen och människan.

När vi avslutat kursen i geografi så ska vi börja läsa historia, den kursen kommer att handla om Antikens Grekland. Eftersom det är kort om tid kvar på terminen så kommer vi inte hinna att läsa klart denna kurs. I SO kommer eleverna därför denna termin att få betyg i geografi. Till våren kommer de att få betyg i historia, samhällskunskap och religion.


Ulrika

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar